Zo kom jij gezond de zomer door

Zo kom jij gezond de zomer door

Je kent het wel, de zomer is begonnen, het lekkere weer komt om de hoek kijken en de terrassen zijn weer open. Heerlijk met vrienden en/of familie het terras op en lekker genieten. Een drankje hier, een drankje daar en af en toe een lekker hapje erbij. Het kan snel aantikken zonder dat je het door hebt. Dat is natuurlijk helemaal niet erg maar het is belangrijk om wel op te blijven letten. Ook wanneer je op vakantie gaat, vaak sport je minder en kom je minder in het ritme dan dat je thuis gewend bent. Om toch fit te blijven tijdens de zomer hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jij niet meer steeds hoeft op te letten. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Zorg er in eerste instantie voor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Het is niet erg om lekker te genieten maar je kan het jezelf makkelijk maken door een gemakkelijk dieet plan op te stellen of te laten opstellen. Het is namelijk belangrijk voor jezelf om te kijken wat bij jou past. Wat voor gezonde voeding vind je lekker en duurt niet lang om te maken? Maak voor jezelf een lijstje en kijk of je hiermee gemakkelijk jezelf kan onderhouden op gebied van voeding. Je zal ook merken dat je in de zomer wat minder vaak thuis bent. Door voor jezelf inzicht te hebben in wat je gemakkelijk mee kan nemen (wat ook nog gezond is) zal je zien dat je het jezelf een stuk makkelijker maakt.

Blijf fit door te bewegen

Ga je op vakantie? Dan zal je merken dat je veel meer naar buiten gaat en vaker op stap bent. Hierdoor beweeg je standaard al veel meer dan wanneer je thuis bent. Wanneer dit niet het geval is, is het slim om bijvoorbeeld een uurtje per dag een work-out te doen. Door dit alvast in te plannen zorg je ervoor dat de rest van de dag lekker kan gaan genieten. Het is hierbij slim om je work-out dus in de ochtend in te plannen. Je kan bijvoorbeeld naar de sportschool gaan, gaan hardlopen of lekker gaan zwemmen. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van het soort vakantie. Ben je bijvoorbeeld op een strandvakantie dan kan zwemmen al een workout zijn. Ben je op stedentrip? Dan kan je wellicht een hotel met sportschool boeken.