Welk kussen voor een buikslaper?

Welk kussen voor een buikslaper?

Zoals je misschien al weet zijn er een aantal verschillende soorten slaap posities. Zo kan je een rug slaper, zijslaper of een buikslaper zijn. Het kan natuurlijk ook dat je tijdens de nacht vaak van positie veranderd en een mix van deze slaapposities door elkaar heen gebruikt. Toch is het handig om te weten wat je positie het grootste gedeelte van de nacht is. Hiermee kan je dan namelijk het meest geschikte kussen uitzoeken. Er zit namelijk een groot verschil tussen kussens voor deze verschillende slapers. Om te beginnen is een kussen voor een zijslapen vaak een stuk hoger, omdat je hoofd wat hoger ligt doordat je schouder op de matras drukt. Voor een buikslaper is er ook een speciaal kussen nodig. Omdat op je buik slapen eigenlijk niet de beste houding is, is het des te belangrijker dat je een goed kussen hebt.

 

Het vulgewicht

Wanneer je op je buik slaapt staat je nek meer onder druk. Omdat hierdoor je nekwervels ten opzichte van elkaar wat schever staan, is het belangrijk dat een kussen hier goede ondersteuning voor geeft. Een kussen voor buikslapers is idealistisch gezien een heel laag, zacht en soepel kussen. Maar hoe weet je nou wat een zacht kussen is? Je kan dan kijken naar het vulgewicht. Het vulgewicht zegt iets over hoeveel vulling er in het kussen zit. Voor een buikslaper is het ideaal als dit vul gewicht tussen de 400 tot 600 gram zit. Ook de hoogte is een belangrijke factor. Voor een geschikt kussen voor buikslapers wordt een maximale dikte van 10 centimeter aangeraden. 

 

Testen

Let hier dus goed op bij het uitkiezen van een kussen voor buikslaper. Maar de technische aspecten zeggen natuurlijk niet alles. Bij een hoofdkussen is het ook heel belangrijk dat deze ook lekker en comfortabel ligt. Zoals al eerder gezegd is het belangrijk dat er geen extra druk op de nekwervels komt. Wanneer je dus denkt een geschikt kussen te hebben gevonden is het belangrijk om deze ook even uit te testen. Je kan bijvoorbeeld naar een showroom gaan en vragen of je hier even een hoofdkussen mag uittesten. Nadat je hebt gelet op het vulgewicht en de hoogte kan je deze even testen. Bij het testen moet je dan zo gaan liggen zoals je ook op je buik slaapt. Het is dan belangrijk dat je erop let dat je geen extra druk voelt op je nekwervels. Als het kussen dan aan alles voldoet heb je het juiste kussen als buikslaper gevonden.