Welk huisdier past bij mij?  

Welk huisdier past bij mij?  

Wil je liever een huisdier waar je lekker mee kan knuffelen, maar ook om te verzorgen, dan ga je voor het beste knuffelhuisdier, een hond. Dit huisdier vraagt niet al te veel verzorging, heeft een lekkere zachte vacht en laat zich ook goed knuffelen. Maar let er wel op. Elk huisdier heeft zijn voor- en nadelen. Honden zijn juist heel loyaal aan hun baas, mits je ze voorziet van een goede opvoeding, maar honden moeten wel minimaal drie keer per dag uitgelaten worden. Katten lopen niet zo snel aan een riempje en luistert ook niet wanneer je hem roept. Katten kunnen wel ook hele erge knuffelaars zijn en komen graag bij je liggen.

Groot of klein?

Huisdieren zijn er in verschillende soorten, maten en rassen. Je hebt besloten om een huisdier aan te schaffen, maar je vraagt je af welk huisdier het best bij jouw gezin past. Als je een huisdier wil aanschaffen moet je van tevoren realiseren dat zo’n dier veel tijd, geld, ruimte en energie kost. Dit verschil wel per huisdier. Zo heeft een goudvis natuurlijk minder aandacht en verzorging nodig dan een hond of kat. Een konijn is ook een goede optie als je een goudvis ‘te klein’ vindt en een hond ‘te groot’. Een konijn moet wel de ruimte hebben om te gaan en staan waar die wilt. Honden zijn meestal meteen een onderdeel van het gezin. Met een hond kan je lekker wandelen, spelen, rennen en stoeien. Een hond wordt gezien als een echt maatje. Met honden kan je eindeloos plezier beleven. Je kan ze zelfs hondenschoenen aandoen. Hondenschoenen zijn gemakkelijk aan te doen en kunnen zowel binnen- als buitenshuis gedragen worden. De viervoeter houdt ervan om lange afstanden te lopen en daarom is het goed om de dieren de beste verzorging te bieden.

Exotische huisdieren

Er zijn genoeg mensen die het leuk vinden om een exotisch huisdier in huis te hebben. Mensen kopen exotische dieren omdat ze van dieren houden. Een exotisch huisdier is leuk voor het baasje, maar verre van goed voor het dier. Steeds vaker kopen mensen een slang, papegaai of schildpadden voor in huis. Of ze nou wild gevangen zijn of gekweekt, exotische dieren horen niet in een huiskamer te leven. Een exotisch huisdier is een dier dat van oorsprong niet in Nederland voorkomt en niet is gedomesticeerd. Honden en katten zijn dit wel, waardoor ze over het algemeen goed als huisdier te houden zijn. Exotische dieren zin wilde dieren, die zich niet hebben aangepast aan een leven met mensen.