Tover je balkon om in een loungeplek

Tover je balkon om in een loungeplek

Heeft jouw (studenten)huis een balkon? Dan heb je geluk! In de zomer kan het heerlijk zijn om ‘s ochtends een boek te lezen of een cappuccino te drinken kroelen in de zon. Of om ‘s avonds met je vriendinnen een wijntje te drinken. Wanneer je dit wilt doen is het natuurlijk wel belangrijk dat het balkon er een beetje mooi en sfeervol uitziet. In dit blog vind je een paar tips om je balkon op te knappen.

Creëer een loungeplek

Niets is lekkerder dan genieten van de zon op jouw eigen balkon. Het is daarom een goed idee om een mooie loungeplek te creëren voor jou en de mensen die je uitnodigt. Dit kun je doen door een tuinset balkon te kopen. In combinatie met zachte kussens en een goede inrichting kan een tuinset enorm veel toevoegen aan jouw balkon. Heb je een groot balkon of een dakterras? Dan kun je ook kiezen voor een mooie tuintafel aluminium. Zo kun je ‘s zomers ook nog lekker eten in de buitenlucht.

Lichtjes

Wanneer je het balkon sfeervoller wilt maken, kun je het best mooie sfeerverlichting kopen. Denk hierbij niet aan grote, felle lichten, maar juist aan kleine lichtjes, zoals lichtdraden en buitenverlichting met een warme kleur. Hang deze verspreid op en zet ze ’s avonds aan. Je kunt ook kiezen voor knipperende lichtjes of lichtjes die veranderen van kleur. Lichtdraden kun je overal aan ophangen, dus wees creatief!

Planten

Om jouw balkon een natuurlijke en mooie uitstraling te geven, is het een goed idee om planten te kopen. Vooral hangplanten staan erg mooi op een balkon. Koop kleine plantjes in sfeervolle potten en hang ze op aan touwtjes. Planten op een balkon hangen is erg praktisch: ze krijgen genoeg zonlicht. Let er wel op dat ze niet te veel of te weinig water of zonlicht krijgen als ze niet overdekt zijn. Zorg goed voor je nieuwe plantjes! Dan kun je het langst van ze genieten.

Pallets

Met pallets kun je heel veel mooie dingen maken. Ook op het balkon kun je ze gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld een mooie bank van maken. Dat doe je door de juiste maten te vinden en daar mooie, zachte kussens op te doen. Een andere mogelijkheid is het maken van een bijzettafeltje met pallets. Stapel twee vierkante pallets op elkaar, en voilà: je hebt een mooie bijzettafel. Tip: koop er een mooi tafelkleedje bij om het er extra sfeervol uit te laten zien.