De kabel die bijna alles kan: USB

De kabel die bijna alles kan: USB

Als er een kabel is waar iedereen wel eens van gehoord zou moeten hebben, dan is het wel de USB kabel. Deze kabel wordt bijna overal ter wereld wel verkocht en is dan ook voor veel verschillende zaken te gebruiken. Doordat de kabel zo breed in te zetten is, is het een kabel die bijna elk huishouden wel ergens in een la heeft liggen. De input die we kennen als USB, is waar deze kabel dan ook zijn naam aan te danken heeft. USB staat voor universal serial bus. Doordat de kabel dus op een universele manier te gebruiken is, vinden mensen het zo prettig om de kabel in huis te hebben. Maar hoe weet je nou dat je de juiste soort kabel hebt voor jouw aansluiting naar de USB-kabel?

 

USB

De USB kabel is namelijk vaak maar één van de twee uiteindes van de kabel. Dit komt omdat de input van de USB meestal maar aan één kant nodig is. Wanneer jij bijvoorbeeld de telefoon wil opladen zal je genoeg hebben aan een uiteinde van de USB en aan de andere kant zal de geschikte input voor de mobiele telefoon nodig hebben. Daarom is het ook zo belangrijk om altijd goed te kijken of de USB kabel wel geschikt is voor datgeen waar jij het voor wilt gaan gebruiken. Een USB-input is vaak terug te vinden in computers en laptops. Daarom is het handig om naar het werk of naar de universiteit er altijd voor te zorgen dat je in het bezit bent van een goede USB-kabel. Zo zal je er zeker van zijn dat je bijvoorbeeld overal jouw mobiele telefoon kan gaan opladen. 

 

Diverse soorten  

Je kan dus wel stellen dat er veel verschillende soorten zijn van de USB-kabel. Dus hoe weet je nou precies welke jij nodig zal gaan hebben? Allereerst zijn de kabels vaak in verschillende lengtes te verkrijgen. Wanneer je dus weet dat jij vaak op een flinke afstand van de oplader of het stopcontact zal zitten, is het aan te raden om te kiezen voor een USB-kabel van een paar meter lang. Daarnaast is het misschien nodig om te kiezen voor een USB-kabel met een speciaal uiteinde. Op deze manier kan je de USB-kabel dan ook verschillende manieren inzetten. Als de USB-kabel die jij hebt toch te kort is, is het ook mogelijk om te kiezen voor een USB-kabel met verlenger. Zo zal jij jouw kabel dus langer kunnen maken en op een langere afstand van de input kunnen gaan gebruiken.