De beste laptop voor jouw schoolgaande kinderen.

De beste laptop voor jouw schoolgaande kinderen.

Zijn of gaan jouw kinderen binnenkort naar school? Dan kunnen ze wel een goede laptop gebruiken! Met de huidig markt kan je niet altijd een laptop vinden die geschikt is, simpelweg omdat deze te duur zijn. Je oude laptop doorschuiven is vaak geen optie omdat deze ook veroudert is, of omdat je deze gewoon zelf nodig hebt. In dit blog pakken we verschillende opties, zoals de lenovo refurbished laptops, eruit zodat jij een goede keuze kunt maken. 

Nieuwe laptops

Een nieuwe laptop kopen is soms de beste oplossing. Vooral wanneer er speciale programma's gedraaid moeten worden die veel vragen van het systeem. Door een spik splinter nieuwe laptop aan te schaffen kan je ervoor zorgen dat je niet tegen te weinig vermogen aanloopt. Daarnaast gaat zo'n nieuwe laptop gewoon een stuk langer mee dan de andere opties. Altijd goed om te kijken naar een nieuwe laptop dus! Nadeel is wel dat in de huidige markt nieuwe laptops vrij prijzig uit kunnen vallen. Dat snijd wat dieper in je portomonnee dan de andere opties, maar kan zeker de moeite waard zijn!

Refurbished laptops

De tweede optie zijn de refurbished laptops. Deze zijn de laatste tijd steeds meer in trek door de hoge chipprijzen. Een refurbishded laptop is eigenlijk een oude laptop voorzien van nieuwe hardware en een nieuw toetsenbord. Door die hoge prijzen schieten partijen die deze laptops aanbieden als paddenstoelen uit de grond. Vaak kan je voor een veel lagere prijs (ten opzichte van een nieuwe) toch een mooi exemplaar op de kop tikken. 

Je oude laptop doorgeven

Ook kan je natuurlijk je oude laptop doorgeven aan je kids. Deze is dan wat ouder, en heeft wat kilometers op de teller, maar kan toch wel een aantal jaren mee (toch?) Het nadeel van een oude laptop doorgeven is dat je niet altijd een nieuwe ervoor terugkrijgt. Je kan natuurlijk alle prive werkzaamheden uit gaan voeren op je werk laptop, maar wat nou als je deze in moet leveren, of het systeem gehackt wordt? Dan ben je terug bij af. Een oude laptop doorgeven is daarom gewoonweg vaak een mindere optie om te kiezen. 

Gewoon met pen en papier

Als laatste kan je ook gewoon met pen en papier werken. Deze manier is van oudsher de beste en simpelste manier om goed te kunnen leren. Vaak is er in de lokale boekhandel een back to school actie waarmee je genoeg spulletjes kan kopen voor jouw kids. Met een a5 notebook, agenda en wat pennen en kleurpotloden ben je vaak al goed uit.