Alles wat je moet weten over een haartransplantatie

Alles wat je moet weten over een haartransplantatie

Misschien zit je al een tijdje te overwegen om een haartransplantatie te nemen. Het is natuurlijk vervelend als je niet tevreden meer bent met jee haar. Daar kan een haartransplantatie de oplossing voor zijn. In dit artikel wordt uitgelegd wat een haartransplantatie is, de haartransplantatie kosten en de vereisten besproken.

Is het nodig?

Als je kaalheid ervaart is het niet verstandig om gelijk naar het kantoor van een haartransplantatiechirurg te gaan. Het is handig om eerst andere preventieve behandelingen te proberen voordat je een haartransplantatie besluit. Een operatie werkt wel goed, maar het is het proberen waard om eerst nog andere methodes te proberen. Je kan bijvoorbeeld haarvitaminen, supplementen, plaatselijke behandelingen, shampoos en conditioners proberen om de gezondheid van je hoofdhuid te verbeteren en je bestaande haar in de best mogelijke conditie wilt krijgen. Het belangrijkste is echter om de meest voorkomende oorzaak van het haarverlies bij mannen aan te pakken: dihydrotestosteron (DHT). Maar mocht dat allemaal niet helpen is een haartransplantatie de oplossing.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie zet een haarzakje van een goed behaarde plek op een minder goed behaarde plek. De haarzakjes die verplaatst worden komen namelijk vaan uit een haarkrans waar veel haren groeien. Er zijn verschillende haartransplantatie technieken. Er zijn nu twee bekende, namelijk FUE en FUT.

Kosten

De kosten van een haartransplantatie kunnen verschillen. Het begint meestal wel bij 3000 euro minimaal. Het kan oplopen tot wel 20.000 euro, maar dat is afhankelijk van het aantal en de grootte van de operatie.

Vereisten

Er is echt geen onder- of bovengrens op de kandidatuur voor een haartransplantatie. Waar het om gaat is je algemene gezondheidstoestand voor de procedure. Als haaruitval je leven zo negatief beïnvloedt dat je sociale contacten vermijdt, kansen op het werk/in relaties onttrekt en depressie of angst ervaart, dan kan je met jou situatie met je huisarts te hebben besproken en haartransplantatie overwegen. Het is ook een goed idee om op zijn minst een chirurg te ontmoeten ruim voordat je van plan bent een operatie te ondergaan. Op die manier weet je of je een echte kandidaat bent voor de operatie en kan de chirurg enkele behandelingen aanbevelen die je vóór jouw transplantatie moet ondergaan.